Matrix Concepts (Central) Sdn Bhd (404543-A)

Dear Sirs/Madam/Tuan/Puan,

PRIVACY NOTICE/NOTIS PERIBADI

We, a member company of the Matrix Concepts Holdings Berhad Group of Companies (Matrix Concepts Group), in furtherance of the requirements of the Personal Data Protection Act 2010, wish to inform you of the following: Kami, sebuah ahli syarikat Kumpulan Matrix Concepts Holdings Berhad (Kumpulan Matrix Concepts), berdasarkan peruntukan-peruntukan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010, ingin memaklumkan anda yang berikut:

  1. That you have through submitting Registration Form (printed and/or online at our official website www.chambersresidence.com.my provided us with your personal data comprising of your name, identity card number, address, contact number, email address, occupation, marital status, gender, race, income, signature, property preference and other information stated therein (“Personal Data”) for the following purpose (“Purpose”):

    Bahawa anda telah melalui Borang Pendaftaran (bercetak dan/atau dalam talian/online melalui laman rasmi kami www.chambersresidence.com.my telah membekalkan kepada kami data peribadi anda yang terdiri daripada nama, nombor kad pengenalan, alamat, nombor hubungan, alamat emel, pekerjaan, taraf perkahwinan, jantina, kaum, pendapatan, tandatangan, keutamaan jenis harta dan maklumat lain yang tercatat dalam borang tersebut (“Data Peribadi Anda”) untuk tujuan-tujuan berikut (“Tujuan Berkenaan”):

    1. to communicate with you/untuk berhubung dengan anda;
    1. to provide services to you/untuk memberi perkhidmatan kepada anda;
    1. to process your payment transactions/untuk memproses transaksi-transaksi pembayaran;
    1. respond to your queries/untuk menjawab pertanyaan-pertanyaan anda;
    1. administer your participation in contests/untuk mentadbir penyertaan anda dalam pertandingan-pertandingan;
    1. conduct internal activities/untuk menjalankan kegiatan-kegiatan dalaman;
    1. market surveys and trend analysis/untuk menjalankan tinjauan pasaran dan analisa kecenderungan;
    1. to arrange for vacant possession, keys handover, property/estate management, customer care, defects rectification works/untuk mengatur milikan kosong, penyerahan kunci,pengurusan harta/hartanah, perkhidmatan pelanggan, kerja-kerja pembaikpulihan kecacatan rumah;
    1. to arrange for post vacant possession services, such as club house services, security and customer loyalty programmes/untuk menyediakan perkhidmatan-perkhidmatan pasca milikan kosong, seperti perkhidmatan rumah kelab, keselamatan dan program kesetiaan pelanggan;
    1. to provide you with information on products and services of Matrix Concepts Group and its related corporation/untuk memberi anda maklumat tentang produk-produk dan perkhidmatan-perkhidmatan Kumpulan Matrix Concepts dan syarikat-syarikat berkaitannya; and/or/dan/atau
    1. other legitimate activities of Matrix Concepts Group/kegiatan-kegiatan lain Kumpulan Matrix Concepts selainnya yang sah.
  1. That your Personal Data is being stored and processed by us for the Purpose.

    Bahawa Data Peribadi Anda disimpan dan diproses oleh kami untuk Tujuan Berkenaan.

  1. That you may make written request to the following address for access to or corrections of your Personal Data or limit the processing of your Personal Data:

    Bahawa anda boleh membuat permohonan secara bertulis kepada alamat berikut untuk akses kepada atau membuat pembetulan atau mengehadkan pemprosesan Data Peribadi Anda:

  1. Sales and Marketing Department
    Matrix Concepts Holdings Bhd
    Wisma Matrix
    No. 57, Jalan Tun Dr. Ismail
    70200 Seremban
    Negeri Sembilan Darul Khusus

  2. Jabatan Jualan dan Pemasaran
    Matrix Concepts Holdings Bhd
    Wisma Matrix
    No. 57, Jalan Tun Dr. Ismail
    70200 Seremban
    Negeri Sembilan Darul Khusus

  1. Email/e-mel: matrixpdpa@gmail.com

  1. That, if required for the Purposes, your Personal Data may be transferred to locations outside Malaysia or disclosed to our related corporations, licensees, nosiness partners and/or service providers, who may be located within or outside Malaysia. Save for the foregoing, your Personal Data will not be knowingly transferred to any place outside Malaysia or be knowingly disclosed to any third party.

    Bahawa,sekiranya diperlukan bagi mana-mana Tujuan Berkenaan, Data Peribadi Anda mungkin akan dihantar ke lokasi-lokasi di luar Malaysia atau dizahirkan kepada syarikat berkaitan, pemegang lessen, rakan perniagaan dan/atau pemberi perkhidmatan, yang mungkin berada di dalam atau di luar Malaysia. Selain dari yang dinyatakan di sini, Data Peribadi Anda tidak akan, dengan sedarnya, dipindahkan ke mana-mana tempat di luar Malaysia atau dizahirkan ke mana-mana pihak ketiga.

  1. That your Personal Data is the minimum information required by us for the Purpose.

    Bahawa Data Peribadi Anda maklumat minima yang diperlukan oleh kami untuk Tujuan Berkenaan.

We trust that you will consent and agree to the terms above with respect to our processing of your Personal Data. If we do not receive any response from you on the above within Fourteen (14) days of the date of this notice, we shall assume that you are agreeable to the terms of this Notice.

Kami percaya anda akan memberi keizinan dan bersetuju kepada terma-terma tersebut di atas berhubung pemprosesan Data Peribadi Anda oleh kami. Jika kami tidak menerima sebarang jawapan daripada anda berhubung perkara ini, kami akan anggap bahawa anda telah bersetuju dengan terma-terma di dalam Notis ini.